σελφ σερβις - Αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τη Lidl Ελβετίας

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του σελφ σέρβις και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τη Lidl Ελβετίας

25 Ιουνίου 2020 | 13:44 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή,Ενέργεια/Περιβάλλον,Τάσεις

Η Lidl Ελβετίας ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το ινστιτούτο εφαρμοσμένων επιστημών στον τομέα των υλικών Empa, που εξειδικεύεται σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος μετατροπής σε καύσιμα του πλεονάσματος ενέργειας που παράγεται από το νερό, τον ήλιο και από CO2, ώστε να τα χρησιμοποιεί η αλυσίδα για την κίνηση των οχημάτων της. Η Lidl Ελβετίας ανακοίνωσε πως προτίθεται να επενδύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, χωρίς να αναφέρει το ακριβές ποσό.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του European Supermarket Magazine, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Empa, Brigitte Buchmann, επικεφαλής του τμήματος που ερευνά τους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, δήλωσε πως «οι εκπομπές CO2 που προκαλούνται σε μακρινές διαδρομές μεταφοράς προϊόντων μεγάλου βάρους είναι ιδιαίτερα σημαντικές», τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με έναν εταίρο όπως η Lidl Ελβετίας για την επίτευξη του στόχου παραγωγής και διακίνησης προϊόντων με ενέργεια που παράγεται χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Ο επικεφαλής του τμήματος logistics της Lidl Ελβετίας, Ueli Rüger, πρόσθεσε πως έως το τέλος του 2022 η επιχείρηση θα μπορεί να κινεί ένα φορτηγό του στόλου της με ενέργεια που θα παράγεται κατά 100% σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το πλάνο για παροχή ενέργειας από μη ορυκτά καύσιμα στο σύνολο του στόλου της αλυσίδας προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2030. Ήδη έχει προχωρήσει η επένδυση σε υποδομές για τη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (Liquified Natural Gas-LNG), στο πλαίσιο του προγράμματος «Goodbye Diesel», βάσει του οποίου «το ορυκτό diesel θα μπορεί να αντικατασταθεί στα οχήματα μεταφοράς προϊόντων μεγάλου βάρους χωρίς συμβιβασμούς», όπως δηλώνει η εταιρεία.

σελφ σερβις (T. 505)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION