σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρέχον Τεύχος

Marketing Week
Τεύχος: 494

Κυκλοφορία: 21/5/2019 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Τόλμη και αξιοποίηση της γνώσης οι σύμμαχοι στη μάχη επιβίωσης
Με τη συμμετοχή άνω των 350 ανώτερων στελεχών από τον χώρο των σούπερ μάρκετ και των προμηθευτικών επιχειρήσεων του κλάδου, πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου το 9ο Συνέδριο σελφ σέρβις Food Retail CEO Forum. Τον τόνο στο συνέδριο έδωσε η εισήγηση του κεντρικού ομιλητή, Lord Stuart Rose, Chairman της OCADO, αλλά και ο διάλογος που αναπτύχθηκε σε πάνελ με σημαντικά στελέχη της αγοράς. Στο σύνολό τους οι ομιλητές συμφώνησαν στην ανάγκη υιοθέτησης από την ελληνική αγορά τολμηρών στρατηγικών επιλογών, που αξιοποιούν τα δεδομένα της έρευνας σχετικά με τις νέες τάσεις και τις δυνατότητες της τεχνολογίας, με σεβασμό σε βασικές αρχές λειτουργίας του σύγχρονου εμπορίου και της κοινωνίας.

Βιομηχανία

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών: Μεταξύ συγκρατημένης αισιοδοξίας και σκεπτικισμού οικονομία
Οριακή άνοδο πωλήσεων εμφάνισε το 2018 η κατηγορία των προϊόντων περιποίησης των μαλλιών, στο πλαίσιο της οποίας ο προωθητικός πυρετός συνεχίζεται αμείωτος και χωρίς προοπτική να πέσει φέτος. Οι τάσεις σταθεροποίησης της σχετικής αγοράς καλλιέργησαν κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι στο εξής οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν με ομαλότητα τον προγραμματισμό τους, αλλά η πτώση των πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα, δημιουργεί σκεπτικισμό. Παρόλα αυτά η εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων στην κατηγορία και δη με το πρόσημο της φυσικότητας στη σύνθεση προς ικανοποίηση των απαιτήσεων της σχετικής καταναλωτικής τάσης, που ενισχύεται συνεχώς, δεν κάμπτεται…

Νομοθεσία

Αλλάζουν όλα για τις πρόσφορες και τις εκπτώσεις
Οδικό χάρτη για ελεγκτές, ελεγχόμενους και καταναλωτές, σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας του εμπορίου σε ό,τι αφορά εκπτώσεις, προσφορές και προωθητικές ενέργειες, ειδικά για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού καταρτίζει το Υπουργείο Οικονομίας, δρομολογώντας παράλληλα την κατάργηση όσων διατάξεων ρυθμίζουν σήμερα τα εν λόγω θέματα.

Οικονομία

Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις
Η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα τους πρώτους μήνες του 2019 χαρακτηρίζεται από τη συνεχιζόμενη, αν και με βραδύτερο ρυθμό, πιστωτική συρρίκνωση. Οι τράπεζες δυσκολεύονται ή δεν επιθυμούν, κυρίως λόγω των «κόκκινων δανείων» (80,2 δισ. ευρώ στα τέλη του 2018), ν’ αυξήσουν τη διάθεση αρκετού ρευστού χρήματος, προκειμένου να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.

Θεσμικά

ΕΙΠ: 24ο Banking Forum
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο 9 και 10 Απριλίου στην Αίγλη Ζαππείου το 24ο Banking Forum, που οργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης τραπεζών, με θέμα «Η τράπεζα του μέλλοντος». Ο αριθμός των συνέδρων υπερέβη τους 350.

Υπηρεσίες

Γιάννης Κανέλλος, Myrmex: Χωρίς αυτοματισμούς, το πρόβλημα του e-grocery δεν λύνεται
Η αγορά του grocery, ενώ δεν μεγαλώνει, υφίσταται εσωτερικά τον ανταγωνισμό του discount και του e-grocery. «Το δεύτερο, όμως, είναι σύμμαχός της για την αντιμετώπιση του πρώτου. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι το on line είναι ακριβότερο από το φυσικό κατάστημα, για ένα κόσμο που απαιτεί τις ίδιες τιμές, είτε ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ είτε online. Χωρίς αυτοματισμούς σε όλη τη γραμμή διαχείρισης των αποθηκών το πρόβλημα δεν λύνεται!», τονίζει ο κ. Γιάννης Κανέλλος, Lead Strategist & Business Model Planner της Myrmex, της ελληνικής startup εταιρείας ανάπτυξης ρομποτικής.

Μόνιμες Στήλες

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION