σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρέχον Τεύχος

Marketing Week
Τεύχος: 505

Κυκλοφορία: 23/6/2020 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

EKE και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Οι προκλήσεις μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής με κοινωνικό πρόσημο
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι δύο έννοιες που έχουν, εκ της ουσίας των στόχων τους, δυσδιάκριτα όρια. Σύμφωνα με τους πλέον αρμόδιους φορείς, η βασική διαφορά τους έγκειται στο ότι η ανάληψη πρωτοβουλιών ΕΚΕ είναι εθελοντική, ενώ η συμμόρφωση σε εθνικούς και διεθνείς στόχους που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί, σε αρκετές παραμέτρους της, νομική υποχρέωση, εθνική ή διεθνή.

Βιομηχανία

Παγωτό: Άλλους δρόσισε κι άλλους έκαψε, λόγω Covid-19
Η άνοδος των πωλήσεων παγωτού στα σούπερ μάρκετ το πρώτο τετράμηνο φέτος ήταν εκπληκτική, 20% σε αξία, δεδομένης της σύμπτωσης του lockdown, στη διάρκεια του οποίου η οργανωμένη λιανική έκανε χρυσές δουλειές, με την έναρξη της σεζόν του προϊόντος. Όμως, για τη μικρή λιανική και τον τουρισμό, που δημιουργούν ένα χρυσό μερίδιο για τη βιομηχανία παγωτού τα καλοκαίρια, οι επιπτώσεις είναι βαριές και μακροπρόθεσμες, ενόσω ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας εντείνει την αβεβαιότητα…

Νομοθεσία

Καταργούνται όλες οι νομικές μορφές εταιρειών πλην ΑΕ-ΙΚΕ
Αλλάζει εκ βάθρων το εταιρικό δίκαιο της χώρας με την προώθηση στη Βουλή νομοσχεδίου, που διατηρεί σε ισχύ μόνο δύο νομικές μορφές εταιρειών, τις ανώνυμες και τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές (ΑΕ και ΙΚΕ). Το θέμα μελετά εδώ και μήνες το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχοντας συστήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή, έργο της οποίας είναι η διαμόρφωση πρότασης νέου θεσμικού πλαισίου, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση κάθε άλλης εταιρικής νομικής μορφής –τις αστικές, ατομικές, ετερόρρυθμες, περιορισμένης ευθύνης και ομόρρυθμες εταιρείες– πλην των ΑΕ και ΙΚΕ.

Οικονομία

Οικονομία-τουρισμός-τζίρος: Η πληγή κρυώνει και τώρα αρχίζει να πονά
Οι πωλήσεις των cash & carry τον Απρίλιο φέτος έπεσαν κατά 21% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI. Είναι προφανές ότι τούτο οφείλεται στο lockdown. Ένα ερώτημα, τώρα που τυπικά αποκαταστάθηκε η λειτουργία της αγοράς του ho.re.ca., είναι κατά πόσο ο τουρισμός, μέσω αυτής και της μικρής λιανικής, ανακλάται στις πωλήσεις της οργανωμένης χονδρικής και λιανικής. Και ένα δεύτερο ερώτημα είναι πώς θα εξελιχθεί στο εξής ο κλαδικός τζίρος, δηλαδή όχι μόνο φέτος, αλλά μέχρι την αποκατάσταση γενικότερα της ζημιάς από την πανδημία.

Θεσμικά

Ιωάννης Λιανός, ΕΑ: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκσυγχρονίζεται
Με έρευνες στην αγορά αγαθών καθημερινής ανάγκης –έντεκα τον αριθμό– και στην ψηφιακή οικονομία –τέσσερις περιπτώσεις– παρεμβαίνει στην αγορά η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διερευνώντας παράλληλα τις συνθήκες λειτουργίας του εμπορίου και της παραγωγής την περίοδο του lockdown. Όπως εξηγεί ο πρόεδρός της, κ. Ιωάννης Λιανός, η ανεξάρτητη αρχή προέβη σε επιτόπιους ελέγχους σε παραγωγούς και αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ αναβάθμισε τη λειτουργία της, κάνοντας χρήση μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας, που συλλέγει και αναλύει δεδομένα real time. Εξάλλου, σύντομα θα λειτουργήσει μια νέα υπηρεσία, το Τμήμα Αναζήτησης Πειστηρίων και Ψηφιακών Εξερευνήσεων, με την υποστήριξη ειδικών οικονομετρών.

Υπηρεσίες

CHEP: Έμφαση στην προστασία των περιουσιακών της στοιχείων
Η CHEP, προκειμένου να προστατεύσει τις παλέτες και τα λοιπά είδη εξοπλισμού της, διόρισε την κ. Dominika Nosačková επικεφαλής περιφερειακή νομική σύμβουλο και την κ. Susana Marquez υπεύθυνη προστασίας των περιουσιακών της στοιχείων στην Ευρώπη, αμφότερες με μεγάλη εμπειρία σε θέματα πρόληψης απωλειών και διαχείρισης μεταχειρισμένων αγαθών στην αγορά λιανικής, που ενισχύουν περαιτέρω μια ήδη μεγάλη εταιρική ομάδα ειδικών σε τέτοια θέματα.

Μόνιμες Στήλες

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION