σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρέχον Τεύχος

Marketing Week
Τεύχος: 474

Κυκλοφορία: 20/7/2017 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη: Προς αναζήτηση νέων κεφαλαίων
Εντός στόχου πωλήσεων βρίσκεται η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη. Η διοίκησή της εκτιμά ότι ο πήχης των 600 εκατ. ευρώ ετήσιου τζίρου έχει κερδηθεί. Ωστόσο, κρίσιμη παράμετρος για την ανέφελη ολοκλήρωση του πλάνου διάσωσης των δομών της Μαρινόπουλος παραμένει η ρευστότητα. Όπως ήδη έχουμε επισημάνει σε προηγούμενο τεύχος, η εταιρεία ζήτησε από προμηθευτές της την επιμήκυνση των καθυστερήσεων στις πληρωμές της, ενώ κατά πληροφορίες εξετάζει την προσφυγή της σε νέο τραπεζικό δανεισμό.

Βιομηχανία

Μπίρα: Αγώνας για τη συντήρηση της… στασιμότητας
Με ένα άμεσο φορολογικό βάρος ίσο με το 40% της τελικής τιμής του προϊόντος ήταν φυσικό οι πωλήσεις μπίρας, ενώ σε όγκο ασθμαίνουν, σε αξία να φαντάζουν αξιοζήλευτες! Τουλάχιστον η κατά κεφαλή ετήσια κατανάλωσή της στην Ελλάδα παραμένει στάσιμη, αλλά αυτό σχετίζεται με το προωθητικό πουσάρισμα που επιβάλει στις δυνάμεις της προσφοράς η εισοδηματική έκπτωση των καταναλωτών κι ο μεριδιακός ανταγωνισμός τους. Οι ζυθοποιοί, παρότι απογοητευμένοι από τα κλιματολογικά καπρίτσια, που δεν ευνόησαν φέτος την κατανάλωση του προϊόντος, αισιοδοξούν για ένα καλύτερο δεύτερο εξάμηνο, προσβλέποντας και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος μολονότι τούτο πέρυσι δεν δικαίωσε τις προσδοκίες τους. Οι ηγέτες της κατηγορίας εστιάζονται κυρίως στις καινοτομίες –την παραγωγή μηλίτη και light μπίρας– για το προσοδοφόρο άνοιγμα της κατηγορίας σε νέες κατευθύνσεις, ενόσω η συμμετοχή των ελληνικών μικροζυθοποιών στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας κατανάλωσης του προϊόντος μεγαλώνει.

Οικονομία

Κάτω από τα όρια της φτώχιας ζει το 35,6% των Ελλήνων
Το «χάλκινο μετάλλιο της φτώχειας» κατέχει η Ελλάδα στην ΕΕ κι όχι μόνο δεν κινδυνεύει από την 4η στην κατάταξη Λετονία, αλλά και έχει εγγράψει σοβαρές υποθήκες για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την δευτεραθλήτρια Ρουμανία. Ακλόνητη προς το παρόν στην πρώτη θέση φαίνεται να στέκεται η Βουλγαρία, αλλά ας μην αποκλείουμε τίποτε για το μέλλον.

Θεσμικά

Πέντε θεσμικές παρεμβάσεις για το εμπόριο
Πέντε ταυτόχρονες πρωτοβουλίες με στόχο «τη δίκαιη ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου» σχεδιάζει να αναλάβει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας. Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής για το 2021, που, μεταξύ άλλων, αποσκοπούν, όπως αναφέρεται από ανώτατα στελέχη του υπουργείου, στην ανάδειξη του λιανικού και χονδρικού εμπορίου σε παράγοντα που θα συμβάλει στην εξωστρέφεια και την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

  • Άλλα θέματα στην ίδια ενότητα
  • Έρευνα ΣΕΒ: Μεταρρυθμίσεις-αποτελεσματικό κράτος για την εδραίωση της ανάκαμψης
  • Τελετή Απονομής των «σελφ σέρβις Excellence Awards 2017»
  • Σπύρος Λιούκας, Qualitynet FoundationSustainability: Φορώντας τα γυαλιά της βιώσιμης ανάπτυξης
  • Ιωάννης Τσιάλτας, ΕΦΕΤ: Η κυβέρνηση να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του…
  • ΙΕΛΚΑ: Τι λένε τα στελέχη για το β’ εξάμηνο
  • Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΔΕ
Υπηρεσίες

Το ελληνικό κρασί στη Vinexpo Bordeaux 2017
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης και προβολής του ελληνικού κρασιού, ο οργανισμός Enterprise Greece και οκτώ από τους καλύτερους Έλληνες οινοποιούς είχαν μία εξαιρετικά αναβαθμισμένη συμμετοχή στην 19η Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών Vinexpo Bordeaux 2017, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 και 21 Ιουνίου στη Γαλλία.

Μόνιμες Στήλες

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2017 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION