σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019

Είσοδος Χρήστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρέχον Τεύχος

Marketing Week
Τεύχος: 499

Κυκλοφορία: 21/11/2019 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Συγκέντρωση αλά ευρωπαϊκά!
Αγνώριστη σε σχέση με τη εικόνα της το 2008 είναι σήμερα η αγορά του κλάδου. Ανατροπές στο «Top 10» των επιχειρήσεών του υπήρξαν πολλές, αλλάζοντας ριζικά τη σύνθεση των συμμετόχων. Οι «απουσίες» εταιρικών επωνυμιών είναι κάτι περισσότερο από ηχηρές, ενόσω η ανακατανομή τζίρων και μεριδίων έχει αλλάξει πλήρως και η συγκέντρωση του κλαδικού τζίρου έχει πλέον ευρωπαϊκό προφίλ. Η αγορά σήμερα δεν θυμίζει κυριολεκτικά σε τίποτα την αγορά που ξέραμε δέκα χρόνια πριν.

Βιομηχανία

Κατεψυγμένα προϊόντα: Φαίνεται πως έσπασε ο πάγος...
Επιβεβαιώνεται φέτος η αυξητική τάση των πωλήσεων στα κατεψυγμένα προϊόντα, περιλαμβανομένων των PL, υπερβαίνοντας, μάλιστα, τις προσδοκίες σε ορισμένες περιπτώσεις επιμέρους κατηγοριών της αγοράς τους. Ειδικά αυτή των έτοιμων γευμάτων ανανεώνει το καταναλωτικό ενδιαφέρον για την ευρεία κατηγορία, πράγμα στο οποίο ανταποκρίνονται, τόσο η βιομηχανία του κλάδου με καινοτόμες προτάσεις συνταγών, εξακολουθώντας να υποφέρει, πάντως, από τον προωθητικό πυρετό, όσο και οι λιανεμπορικές αλυσίδες, που αναπτύσσουν περαιτέρω τα σχετικά τμήματα πωλήσεων.

Οικονομία

Προoϋπολογισμός 2020: Στη δίνη διεθνών και εγχώριων ανασχετικών παραγόντων
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, που κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, εγκεκριμένο από την ΕΕ, προτάσσει μια δημοσιονομική στρατηγική με πρόνοιες για την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ, τη μείωση της υπερφορολόγησης, την ενίσχυση των επενδύσεων και των διαθέσιμων εισοδημάτων και τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το ότι η εν λόγω στρατηγική εγγυάται, ταυτόχρονα, την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος της Γενικής Κυβέρνησης ίσου με 3,5% του ΑΕΠ, συνιστά αντίφαση, δεδομένης της πανθομολογούμενα ανασταλτικής επίδρασης αυτού του δημοσιονομικού στόχου στην οικονομική μεγέθυνση.

Θεσμικά

Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γ. Γ. Εμπορίου & Καταναλωτή: Υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και του υγιούς ανταγωνισμού
Τρεις θεσμικές παρεμβάσεις για την ορθότερη λειτουργία της αγοράς προαναγγέλλει στη συνέντευξή του στο σελφ σέρβις ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή. Όπως αποκαλύπτει, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα βασιστεί στην πολιτική των «ανοικτών δεδομένων» για την καλύτερη ενημέρωση του καταναλωτή, θα δώσει έμφαση στην κωδικοποίηση των ΔΙΕΠΠΥ για την αποτελεσματικότερη διενέργεια των ελέγχων, ενώ μελετά την υιοθέτηση νομοθετικών ρυθμίσεων για την αγορά του franchise, ώστε να διασφαλιστούν αποτελεσματικότερα τα δικαιώματα του franchisee και οι υποχρεώσεις του franchisor.

Management

Ο κ. Γιάννης Λαβδιώτης δ/ντής της Exceed Consulting
Μετά από δέκα χρόνια πετυχημένης συνεργασίας του με την Exceed Consulting-Μ. Φανδρίδης και Συνεργάτες, ο κ. Γιάννης Λαβδιώτης αναβαθμίστηκε σε Senior Partner και ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή.

Υπηρεσίες

Nielsen: Ενίσχυση 12 μονάδων της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους ανήλθε στις 84 μονάδες, πλησιάζοντας για πρώτη φορά σημαντικά τον ευρωπαϊκό δείκτη, που είναι οι 88 μονάδες.

Μόνιμες Στήλες

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION