σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη Έκδοση

Marketing Week
Τεύχος: 494

Κυκλοφορία: 21/5/2019 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Τι χαρακτηρίζει το σούπερ μάρκετ κύριας επιλογής
Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μία έντονη κινητικότητα των Ελλήνων καταναλωτών σε σχέση με την επιλογή καταστήματος σε ό,τι αφορά τον κλάδο της λιανικής τροφίμων. Τις σχετικές εξελίξεις διερευνά, μεταξύ άλλων, το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών. Βασικά συμπεράσματα της ετήσιας έρευνας καταναλωτών του ινστιτούτου και ειδικότερα τα στοιχεία που καθιστούν ένα σούπερ μάρκετ σημείο πώλησης πρώτης επιλογής, παρουσιάστηκαν στο «σελφ σέρβις Food Retail CEO Forum 2019», που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου.

Βιομηχανία

Αγορά παγωτού: Βελτιώνονται οι επιδόσεις των σούπερ μάρκετ
Θέσεις μάχης εν όψει ενός εμπορικά «δυνατού» καλοκαιριού έχουν λάβει οι βιομηχανίες παγωτού στη χώρα, διεκδικώντας φέτος μεγαλύτερο μερίδιο από την ενισχυμένη λόγω τουρισμού κατανάλωσης περισσότερο από πέρυσι, όπως εκτιμάται. Με νέες γεύσεις αλλά και συνεργασίες έχουν ήδη καταστρώσει τα σχέδιά τους, ευελπιστώντας στη μεγέθυνση της αγοράς, η οποία υπολογίζεται ότι ως σύνολο (χύμα και τυποποιημένο παγωτό) προσεγγίζει τα 220-240 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου το ένα τέταρτο περνά από τις ταμιακές μηχανές των σούπερ μάρκετ.

Νομοθεσία

Αλλάζουν όλα για τις πρόσφορες και τις εκπτώσεις
Οδικό χάρτη για ελεγκτές, ελεγχόμενους και καταναλωτές, σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας του εμπορίου σε ό,τι αφορά εκπτώσεις, προσφορές και προωθητικές ενέργειες, ειδικά για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού καταρτίζει το Υπουργείο Οικονομίας, δρομολογώντας παράλληλα την κατάργηση όσων διατάξεων ρυθμίζουν σήμερα τα εν λόγω θέματα.

Οικονομία

Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις
Η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα τους πρώτους μήνες του 2019 χαρακτηρίζεται από τη συνεχιζόμενη, αν και με βραδύτερο ρυθμό, πιστωτική συρρίκνωση. Οι τράπεζες δυσκολεύονται ή δεν επιθυμούν, κυρίως λόγω των «κόκκινων δανείων» (80,2 δισ. ευρώ στα τέλη του 2018), ν’ αυξήσουν τη διάθεση αρκετού ρευστού χρήματος, προκειμένου να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.

Θεσμικά

ΕΙΠ: 24ο Banking Forum
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο 9 και 10 Απριλίου στην Αίγλη Ζαππείου το 24ο Banking Forum, που οργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης τραπεζών, με θέμα «Η τράπεζα του μέλλοντος». Ο αριθμός των συνέδρων υπερέβη τους 350.

Υπηρεσίες

Γιάννης Κανέλλος, Myrmex: Χωρίς αυτοματισμούς, το πρόβλημα του e-grocery δεν λύνεται
Η αγορά του grocery, ενώ δεν μεγαλώνει, υφίσταται εσωτερικά τον ανταγωνισμό του discount και του e-grocery. «Το δεύτερο, όμως, είναι σύμμαχός της για την αντιμετώπιση του πρώτου. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι το on line είναι ακριβότερο από το φυσικό κατάστημα, για ένα κόσμο που απαιτεί τις ίδιες τιμές, είτε ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ είτε online. Χωρίς αυτοματισμούς σε όλη τη γραμμή διαχείρισης των αποθηκών το πρόβλημα δεν λύνεται!», τονίζει ο κ. Γιάννης Κανέλλος, Lead Strategist & Business Model Planner της Myrmex, της ελληνικής startup εταιρείας ανάπτυξης ρομποτικής.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION