σελφ σερβις - Τρέχον Τεύχος

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη Έκδοση

Marketing Week
Τεύχος: 505

Κυκλοφορία: 23/6/2020 Κυρίως Θέμα:Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Λιανεμπόριο

Συστήματα fleet management: Η βέλτιστη αξιοποίηση χώρου και χρόνου γίνεται ξανά δύσκολη άσκηση
Ενώ για ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων τα συστήματα διαχείρισης στόλου πρόσφεραν μέχρι και πριν την πανδημία ένα αξιόπιστο εργαλείο για τη βελτιστοποίηση των μεταφορών εμπορευμάτων, οι νέοι παράγοντες που προστέθηκαν στην εξίσωση εξαιτίας της πανδημίας, δημιουργούν την ανάγκη για εκ νέου «ρύθμιση».

Βιομηχανία

Παγωτό: Άλλους δρόσισε κι άλλους έκαψε, λόγω Covid-19
Η άνοδος των πωλήσεων παγωτού στα σούπερ μάρκετ το πρώτο τετράμηνο φέτος ήταν εκπληκτική, 20% σε αξία, δεδομένης της σύμπτωσης του lockdown, στη διάρκεια του οποίου η οργανωμένη λιανική έκανε χρυσές δουλειές, με την έναρξη της σεζόν του προϊόντος. Όμως, για τη μικρή λιανική και τον τουρισμό, που δημιουργούν ένα χρυσό μερίδιο για τη βιομηχανία παγωτού τα καλοκαίρια, οι επιπτώσεις είναι βαριές και μακροπρόθεσμες, ενόσω ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας εντείνει την αβεβαιότητα…

Νομοθεσία

Καταργούνται όλες οι νομικές μορφές εταιρειών πλην ΑΕ-ΙΚΕ
Αλλάζει εκ βάθρων το εταιρικό δίκαιο της χώρας με την προώθηση στη Βουλή νομοσχεδίου, που διατηρεί σε ισχύ μόνο δύο νομικές μορφές εταιρειών, τις ανώνυμες και τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές (ΑΕ και ΙΚΕ). Το θέμα μελετά εδώ και μήνες το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχοντας συστήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή, έργο της οποίας είναι η διαμόρφωση πρότασης νέου θεσμικού πλαισίου, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση κάθε άλλης εταιρικής νομικής μορφής –τις αστικές, ατομικές, ετερόρρυθμες, περιορισμένης ευθύνης και ομόρρυθμες εταιρείες– πλην των ΑΕ και ΙΚΕ.

Οικονομία

Νέα οικονομική κρίση, νέες μεταλλάξεις στην αγορά εργασίας
Η κρίση του 2008 κατά την κυρίαρχη ανάλυση έδωσε την αφορμή που ζητούσε η ελληνική οικονομία, προκειμένου να αντιστραφεί η χρόνια προβληματική δημοσιονομική ανισορροπία της σε παραγωγική τροχιά κυκλικής, διατηρήσιμης ανάπτυξης, οπότε οι σχετικές μεταρρυθμίσεις συνδέθηκαν με μια «αλλαγή παραδείγματος» υπέρ της πλήρους κυριαρχίας του ιδιωτικού τομέα σε όλες τις σφαίρες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Αναγκαία για την επιτυχία του κρίνεται πάλι τώρα υπό το φάσμα των επιπτώσεων της νέας οικονομικής κρίσης η λειτουργία μιας περαιτέρω ευέλικτης και αποτελεσματικής αγοράς εργασίας.

Θεσμικά

Ιωάννης Λιανός, ΕΑ: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκσυγχρονίζεται
Με έρευνες στην αγορά αγαθών καθημερινής ανάγκης –έντεκα τον αριθμό– και στην ψηφιακή οικονομία –τέσσερις περιπτώσεις– παρεμβαίνει στην αγορά η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διερευνώντας παράλληλα τις συνθήκες λειτουργίας του εμπορίου και της παραγωγής την περίοδο του lockdown. Όπως εξηγεί ο πρόεδρός της, κ. Ιωάννης Λιανός, η ανεξάρτητη αρχή προέβη σε επιτόπιους ελέγχους σε παραγωγούς και αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ αναβάθμισε τη λειτουργία της, κάνοντας χρήση μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας, που συλλέγει και αναλύει δεδομένα real time. Εξάλλου, σύντομα θα λειτουργήσει μια νέα υπηρεσία, το Τμήμα Αναζήτησης Πειστηρίων και Ψηφιακών Εξερευνήσεων, με την υποστήριξη ειδικών οικονομετρών.

Υπηρεσίες

CHEP: Έμφαση στην προστασία των περιουσιακών της στοιχείων
Η CHEP, προκειμένου να προστατεύσει τις παλέτες και τα λοιπά είδη εξοπλισμού της, διόρισε την κ. Dominika Nosačková επικεφαλής περιφερειακή νομική σύμβουλο και την κ. Susana Marquez υπεύθυνη προστασίας των περιουσιακών της στοιχείων στην Ευρώπη, αμφότερες με μεγάλη εμπειρία σε θέματα πρόληψης απωλειών και διαχείρισης μεταχειρισμένων αγαθών στην αγορά λιανικής, που ενισχύουν περαιτέρω μια ήδη μεγάλη εταιρική ομάδα ειδικών σε τέτοια θέματα.

Μόνιμες Στήλες

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION