σελφ σερβις - 1ο βραβείο Ecotrophelia 2018

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

1ο βραβείο Ecotrophelia 2018

16 Ιουλίου 2018 | 12:36 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Φεστιβάλ/Βραβεία

Το καινοτόμο προϊόν που δημιούργησε η ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης του εθνικού διαγωνισμού Ecotrophelia του ΣΕΒΤ, κατέκτησε το χρυσό βραβείο.

Πρόκειται για τα Chestnicks, μπισκότα χωρίς γλουτένη, από βιολογικό αλεύρι κάστανου με σταγόνες σοκολάτας και πρεβιοτικό ινουλίνη. Το προϊόν θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή διοργάνωση Ecotrophelia 2018, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης SIAL στο Παρίσι (21-23 Οκτωβρίου).

Όπως δήλωσε η κ. Βάσω Παπαδημητρίου, γενική διευθύντρια του ΣΕΒΤ, στην ομιλία της στην εκδήλωση ανακοίνωσης των νικητών του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου στην Αίγλη Ζαππείου, «από το 2011, χρονιά της πρώτης διοργάνωσης του διαγωνισμού, έχουν αναπτυχθεί από ομάδες φοιτητών περισσότερα από 80 καινοτόμα προϊόντα διατροφής, με οικολογικό προφίλ, ορισμένα εκ των οποίων έχουν ήδη βρει τον δρόμο τους στην παραγωγή».

Υπό αυτό το πρίσμα ο διαγωνισμός έχει ήδη επιτύχει τον στόχο του, να φέρει δηλαδή σε άμεση επικοινωνία την ακαδημαϊκή και την επιχειρηματική κοινότητα και να δώσει διέξοδο στη δημιουργικότητα των νέων επιστημόνων.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία χρηματικά και δύο τιμητικά βραβεία: Το χρυσό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200 ευρώ, το αργυρό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ, το χάλκινο βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 500 ευρώ, το τιμητικό βραβείο καλύτερης παρουσίασης και το τιμητικό βραβείο καλύτερου πλάνου μάρκετινγκ και εμπορίας.

Το Χρυσό βραβείο απένειμε ο κ. Ευάγγελος Καλούσης, πρόεδρος του ΣΕΒΤ, ο οποίος είχε επισημάνει στον σύντομο χαιρετισμό του πως ο σύνδεσμος, μέσω των σχετικών πρωτοβουλιών του, επιθυμεί, μεταξύ άλλων, να υποστηρίξει την έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων από τις ΜΜΕ, που αποτελούν τον κορμό του κλάδου των τροφίμων στη χώρα μας, αλλά, σε αντίθεση με τις μεγάλες επιχειρήσεις, δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια.

σελφ σερβις (T. 485)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION