σελφ σερβις - H Tesco δημιούργησε συσκευασίες τυριών από ανακύκλωση πλαστικού

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

H Tesco δημιούργησε συσκευασίες τυριών από ανακύκλωση πλαστικού

30 Σεπτεμβρίου 2020 | 15:44 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή,Ενέργεια/Περιβάλλον

Πλαστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συσκευασία τυριών ανακοίνωσε πως κατάφερε να δημιουργήσει η Tesco, μέσω ανακύκλωσης συσκευασιών που επιστρέφουν οι πελάτες της.

Σύμφωνα με την αλυσίδα, είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται πλαστικό συσκευασίας για τρόφιμα με αυτό τον τρόπο. Σημειώνεται πως σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019 (Household Plastic Collection Survey), στη χώρα χρησιμοποιούνται περίπου 400.000 πλαστικού συσκευασίας ετησίως, αλλά μόλις περίπου 21.000 τόνοι συγκεντρώνονται και ανακυκλώνονται σε υλικό, που όμως είναι ακατάλληλο για συσκευασία τροφίμων.

Σημεία ανακύκλωσης για πλαστικές συσκευασίες δημιουργήθηκαν από την Tesco σε καταστήματά της της ΝΔ Αγγλίας το 2019, ώστε να δημιουργηθεί ένα κλειστό κύκλωμα διαχείρισης. Το υλικό που προέκυψε από τη διαδικασία ανακύκλωσης αξιοποιήθηκε από τη Bradburys, προμηθευτή της Tesco, για τη συσκευασία επτά διαφορετικών τυριών.

Η εύκαμπτη νέα συσκευασία περιέχει 30% υλικό που προκύπτει από τη νέα διαδικασία ανακύκλωσης. Όπως δηλώνουν τόσο ο James Bull, head of packaging της Tesco, όσο και ο Peter Maddox, director της WRAP UΚ, που παράγει το νέο υλικό, στόχος είναι η αφαίρεση όλων των μη απαραίτητων και μη ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας. Αν επιτευχθεί, θα οδηγήσει σε τεράστιο όφελος για τον πλανήτη.

σελφ σερβις (T. 507)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Απορρυπαντικά ρούχων & προϊόντα οικιακού καθαρισμού: Η πανδημία έδωσε ώθηση στις πωλήσεις

Η πανδημία ώθησε σε πρωτοφανή άνοδο τις αγορές των προϊόντων οικιακού καθαρισμού και απολύμανσης, φέρνοντας απρόσμενα ανάπτυξη τζίρου σε μια υπερ-ώριμη κατηγορία προϊόντων, που κινείται από χρόνια στις ράγιες του promotion. Ανοδικά ωθήθηκαν και οι πωλήσεις των απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων και πιάτων. Οι νέες συνήθειες της σχολαστικής καθαριότητας αναμένεται ότι θα εξακολουθήσουν να διαμορφώνουν τάση και μετά την κρίση στη δημόσια υγεία, ενόσω το δεύτερο κύμα της φαίνεται ότι ανανεώνει τη «χρ...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION