σελφ σερβις - Nestlé: Επιτάχυνση δράσεων κατά των πλαστικών απορριμμάτων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

Nestlé: Επιτάχυνση δράσεων κατά των πλαστικών απορριμμάτων

19 Φεβρουαρίου 2019 | 13:02 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Ε.Κ.Ε.,Ενέργεια/Περιβάλλον

Η Nestlé, παρουσιάζοντας το όραμά της για ένα μέλλον χωρίς απορρίμματα, ανακοίνωσε μια σειρά ενεργειών για την εκπλήρωση της δέσμευσής της τον Απρίλιο πέρυσι να ανακυκλώνει ή να επαναχρησιμοποιεί το 100% των συσκευασιών της έως το 2025.

Σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό της, ήδη τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε τη δημιουργία Ινστιτούτου Επιστημών Συσκευασίας, με σκοπό την αξιολόγηση και ανάπτυξη διάφορων βιώσιμων υλικών συσκευασίας, καθώς και τη συνεργασία της με βιομηχανικούς εταίρους για την ανάπτυξή τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, δεσμεύτηκε μεταξύ του 2020 και του 2025 να καταργήσει σταδιακά όλα τα πλαστικά που ανακυκλώνονται δύσκολα ή καθόλου σε όλα τα προϊόντα της παγκοσμίως. Έτσι, από τον Φεβρουάριο φέτος ξεκινά να αποσύρει τα πλαστικά καλαμάκια από τα προϊόντα της, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά, ενώ σύντομα θα λανσάρει χάρτινη συσκευασία στο Nesquik, το δεύτερο εξάμηνο του έτους στη μπάρα snack Yes! και το 2020 στη Milo.

Φέτος θα ξεκινήσει και η παραγωγή Smarties σε συσκευασίες χωρίς πλαστικό. Επίσης, η Nestlé Waters αναλαμβάνει ν' αυξήσει την περιεκτικότητα σε ανακυκλωμένο pet στα μπουκάλια της σε ποσοστό 35% παγκοσμίως ως το 2025 και 50% ως τότε στις ευρωπαϊκές μάρκες της Acqua Panna, Buxton, Henniez και Levissima. Στο μεταξύ, το εταιρικό Ινστιτούτο Επιστημών Συσκευασίας αναλαμβάνει να διερευνά, μεταξύ άλλων εναλλακτικών λύσεων, νέα υλικά με βάση το χαρτί και βιοδιασπώμενα λιπασματοποιήσιμα πολυμερή, που είναι επίσης ανακυκλώσιμα.

Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία αναπτύσσει παγκόσμια συνεργασία με τη Danimer Scientific, πρωτοπόρο στη δημιουργία βιώσιμων και φυσικών τρόπων παραγωγής πλαστικών, για την ανάπτυξη ενός θαλασσο-βιοδιασπώμενου και ανακυκλώσιμου μπουκαλιού για το νερό, ενώ ξεκίνησε συνεργασία με την PureCycle Technologies για την παραγωγή ανακυκλωμένου πολυπροπυλενίου, κατάλληλου για τρόφιμα.

Σημειώνεται ότι η Nestlé δεσμεύεται να εξαλείψει από τις 4.200 εγκαταστάσεις της παγκοσμίως τα μη ανακυκλώσιμα πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης, αντικαθιστώντας τα από υλικά εύκολα ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιούμενα. Επίσης, δεσμεύει το προσωπικό της παγκοσμίως να αφιερώσει τις ημέρες εθελοντισμού του σε δραστηριότητες καθαρισμού του φυσικού περιβάλλοντος, καλώντας το σε πανστρατιά φιλο-περιβαλλοντικής δράσης την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8 Ιουνίου φέτος.

σελφ σερβις (T. 491)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION