σελφ σερβις - Nestlé και Polyeco: Πρόγραμμα We Sea More κατά της ρύπανσης

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιομηχανία

Nestlé και Polyeco: Πρόγραμμα We Sea More κατά της ρύπανσης

25 Ιουνίου 2020 | 13:31 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Βιωσιμότητα,Ε.Κ.Ε.

Η Nestlé Ελλάς και η Polyeco ΑΕ συνεργάζονται για τη μείωση των επιπτώσεων της ρύπανσης στις ελληνικές θάλασσες, θέτοντας σε εφαρμογή το πιλοτικό, πρωτοποριακό πρόγραμμα We Sea More, το οποίο ανέλαβε δράση στο θαλάσσιο οικοσύστημα του Παλαιού Φαλήρου το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε θαλάσσια και παράλια έκταση ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου, στην Ακτή Έδεμ.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε τρία στάδια: α) Της χαρτογράφησης των απορριμμάτων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την εταιρεία UcanDrone, με κύριο εργαλείο μια συστοιχία μη επανδρωμένων συστημάτων (εδάφους, αέρος, πλεύσης) με αισθητήρες και κάμερες, β) της συλλογής και του διαχωρισμού των υλικών, που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό της Polyeco και δύτες της Divers’ World, και γ) της ανακύκλωσής τους. Το αποτέλεσμα ήταν η συλλογή 11 τόνων απορριμμάτων από τον βυθό και την ακτή (ελαστικά, σύμμεικτα, σιδηρούχα και μη μέταλλα, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, ξύλο, μπαταρίες κ.ά.).

Το 75% των πλαστικών υλών έγινε πέλετ, τα ελαστικά που συλλέχθηκαν από τον βυθό οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση σε εταιρεία ελαστικών αποβλήτων, το χαρτί και το ξύλο οδηγήθηκαν προς παραγωγή εναλλακτικού καυσίμου και το γυαλί ως πρώτη ύλη για την τσιμεντοβιομηχανία. Οι μπαταρίες ανακυκλώθηκαν στη μονάδα μπαταριών της Polyeco, ενώ τα σιδηρούχα και μη μέταλλα στάλθηκαν σε εργοστάσια ανακύκλωσης μετάλλων. Τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν στο εργοστάσιο της Polyeco για περαιτέρω διαχείριση και αξιοποίηση.

σελφ σερβις (T. 505)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Νερό με έξτρα γεύση & ενέργεια: Μια πολλά υποσχόμενη ομάδα προϊόντων σε «ανάποδους» καιρούς

Τους τελευταίους μήνες η μικρή αγορά των βιταμινούχων και των ανθρακούχων εμφιαλωμένων νερών γνωρίζει ραγδαία άνοδο. Η πανδημία και η επιθυμία για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής φαίνεται πως ευνοούν την τάση, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσεται και στη χώρα μας η ζήτηση των βιταμινούχων νερών ή των νερών με φυσικά αρώματα, έξτρα γεύση και ενέργεια. Εάν δεν υπήρχε η δυσμενέστατη συγκυρία για τον τουρισμό και το ho.re.ca., οι προοπτικές της θα ήταν θριαμβικές…

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION