σελφ σερβις - ICAP: Κλαδικές μελέτες για νερό & τυρί

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

ICAP: Κλαδικές μελέτες για νερό & τυρί

5 Μαΐου 2010 | 13:00 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: Αγορά

ICAP: Κλαδικές μελέτες για νερό & τυρί

Στην τελευταία (12η) έκδοση της κλαδικής μελέτης σχετικά με τα εμφιαλωμένα νερά της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της ICAP Group, μέλους του ομίλου της Global Finance, επισημάνθηκε ότι οι επιχειρήσεις του εν λόγω κλάδου διέθεσαν υψηλά ποσά για διαφημιστικές και προωθητικές ενέργειες, με στόχο την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους, την αύξηση των πωλήσεών τους και την ενίσχυση του μεριδίου τους στην αγορά.

Παράλληλα, ο όγκος της εγχώριας φαινομενικής κατανάλωσης εμφιαλωμένων νερών ακολούθησε ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια της περιόδου 1990-2008 με μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής της τάξης του 12%, ενώ το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των εμφιαλωμένων νερών καταλαμβάνει η κατηγορία των φυσικών μεταλλικών νερών (72,5% το 2008) και ακολουθούν οι κατηγορίες των επιτραπέζιων νερών (21,0%) και των ανθρακούχων (6,5%).

Άλλη πρόσφατη κλαδική μελέτη της ICAP, που αφορά στα τυροκομικά, έδειξε ότι σταθερή παραμένει η προτίμηση των καταναλωτών στα ελληνικά τυριά, το μερίδιο των οποίων διαμορφώθηκε σε 64,3% στη συνολική αγορά το 2008, με τη συνολική κατανάλωση να σημειώνει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 3,5% την περίοδο 2003-2008. Η τρέχουσα δυσμενής οικονομική συγκυρία ενδέχεται να οδηγήσει σε μικρή μείωση της κατανάλωσης κατά το τρέχον έτος ή σε ανακατανομή της ζήτησης μεταξύ επιμέρους κατηγοριών τυριών.

σελφ σερβις (T. 393)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών: Οριακά θετική η ανάπτυξη φέτος

Παράγοντες της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές της αγοράς των προϊόντων περιποίησης των μαλλιών, αν και εξέλιξή της φέτος προδιαγράφεται οριακά θετική. Η ομάδα των treatment είναι η μικρότερη στην περιποίηση των μαλλιών, αλλά η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και σε αξία και σε τεμάχια. Ενόσω στην πλειονότητά τους τα προϊόντα της κατηγορίας πωλούνται υπό προωθητική πίεση, η καινοτομία τους εστιασμένη στην εξειδικευμένη περιποίηση, έλκει όλο και περισσότερ...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION