σελφ σερβις - Ανάπτυξη των σούπερ μάρκετ

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Ανάπτυξη των σούπερ μάρκετ

1 Οκτωβρίου 2010 | 11:43 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Διεθνή

Σύμφωνα με επίσημη έκθεση της εταιρείας Deloitte για την Τουρκία, οι καταναλωτές της χώρας, στην οποία προβλέπεται για το 2010 ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 6,8%, στρέφονται όλο και περισσότερο προς τα οργανωμένα δίκτυα πώλησης τροφίμων, ενώ αυξάνεται και η κατανάλωση τυποποιημένων, κατεψυγμένων και επεξεργασμένων προϊόντων.

[Τουρκία] Η έρευνα σημειώνει πως η Τουρκία έχει ακόμη τη χαμηλότερη κατά κεφαλή κατανάλωση τυποποιημένων προϊόντων στην Ευρώπη και πως υπάρχουν σημαντικές προοπτικές επενδυτικών κινήσεων στον συγκεκριμένο κλάδο. Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Deloitte, παρόλο που οι Τούρκοι καταναλωτές ψωνίζουν κυρίως από μικρά καταστήματα, το μερίδιο του συγκεκριμένου καναλιού διανομής ακολουθεί πτωτική τάση. Την ίδια στιγμή, σημαντική άνοδο σημειώνεται στα μερίδια των PL.

Τα μεγαλύτερα μερίδια μεταξύ των ξένων αλυσίδων έχουν οι Migros (9%) και η Carrefour (8%), ενώ στην Τουρκία έχουν παρουσία και οι Metro και Tesco.Και στη γείτονα χώρα, καταγράφεται στροφή στο φαγητό στο σπίτι, τάση που ευνοεί τις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ.

σελφ σερβις (T. 398)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Γάλα: Υπό πίεση η αγορά

Ενόσω η ευρεία αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων ανακάμπτει την τελευταία διετία, απομακρυνόμενη σιγά-σιγά από το τέλμα της οικονομικής κρίσης, η αγορά του γάλακτος εξακολουθεί να υποφέρει, εμφανίζοντας συνεχή πτώση πωλήσεων. Κι όμως, τα γάλατα προστιθέμενης αξίας και ειδικών προϊοντικών χαρακτηριστικών, όπως το βιολογικό, το κατσικίσιο και το εναλλακτικό «φυτικό γάλα» ή το γάλα χωρίς λακτόζη, εμφανίζουν αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων. Η οικονομική κρίση και οι σύγχρονες διατροφικές τάσεις αλλάζο...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION