σελφ σερβις - ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επέκταση μέσω τεσσάρων μικρών εξαγορών

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επέκταση μέσω τεσσάρων μικρών εξαγορών

11 Ιουνίου 2015 | 13:22 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Εξαγορά

Στην τακτική των «μικροεξαγορών» θα επιμείνει το επόμενο διάστημα η ΑΒ Βασιλόπουλος, θεωρώντας ότι έτσι πετυχαίνει να διεισδύει σε αστικές περιοχές όπου δεν έχει ισχυρή παρουσία. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα έθεσε υπό τον έλεγχό της τα τέσσερα καταστήματα της Deals στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα οποία σε ετήσια βάση πραγματοποιούν τζίρο περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Η σχετική συμφωνία, η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 15 Μαΐου, προβλέπει ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος αναλαμβάνει τα μισθωτικά δικαιώματα των τεσσάρων καταστημάτων της Deals, η οποία αποχωρεί από την ενεργό δράση. Με το ίδιο σκεπτικό η ΑΒ Βασιλόπουλος ανέλαβε και τη διοίκηση της Key Food στη Χίο, έχοντας πλέον λάβει όλες τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές. Θέτοντας υπό τον έλεγχό της τα τέσσερα καταστήματα της Key Food και το κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας, η ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύει τη θέση της στο Βόρειο Αιγαίο, εγκαινιάζοντας την παρουσία της στο νησί και προσθέτοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της 118 εργαζόμενους. Πηγές του σελφ σέρβις αναφέρουν ότι το διάστημα αυτό στελέχη της ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για την εξαγορά δύο ακόμη μικρών δικτύων πώλησης. Η μία εκ των δύο εταιρειών με τις οποίες η αλυσίδα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση, εδρεύει σε μεγάλο αστικό κέντρο της χώρας. Και οι δύο δραστηριοποιούνται γεωγραφικά «…νότια της Λάρισας». Κατά τις ίδιες πηγές είναι πολύ πιθανό η μια εκ των δύο συμφωνιών να κλείσει άμεσα, ενδεχομένως και πριν την έναρξη της θερινής περιόδου.

Με τις προαναφερόμενες κινήσεις η ΑΒ Βασιλόπουλος εκτιμάται ότι θα καταφέρει φέτος να σπάσει το φράγμα τζίρου των 2 δισ. ευρώ τζίρο, έναν στόχο τον οποίο φιλοδοξεί ότι θα επιτύχει δεδομένης της θετικής πορείας γενικά των καταστημάτων των δικτύου της, των πρόσφατα ανακαινισμένων και των υπό ανακαίνιση, που ανανεωμένα κατά το σύνηθες εμφανίζουν μεγαλύτερη δυναμική προσέλκυσης τζίρου, αλλά και των νέων καταστημάτων της, τα οποία για το σύνολο της τρέχουσας χρονιάς υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα τριάντα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εταιρείας, σε ό,τι αφορά την επέκταση του δικτύου της, είναι οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, της Λάρισας και της Κρήτης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Κρήτη σχεδιάζεται η ενίσχυση της παρουσίας της ΑΒ Βασιλόπουλος με 8 εμπορικές μονάδες, ώστε συνολικά το τοπικό δίκτυο να φτάσει τα 15 καταστήματα.

Από τα 100 στα 120 εκατ. ευρώ οι ετήσιες επενδύσεις
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η θετική πορεία των μεγεθών της ΑΒ Βασιλόπουλος έδωσε και φέτος το κίνητρο στη μητρική της, τη Delhaize, ν’ αυξήσει το ύψος των σχεδιαζόμενων επενδύσεών της σε αυτήν. Έτσι, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε τη διάθεση κεφαλαίων της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, τα διαθέσιμα κεφάλαια αναμένεται ότι τελικά θα υπερβούν τα 120 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα προηγμένα έτη οι επενδύσεις της εταιρείας δεν ξεπερνούσαν σε ετήσια βάση τα 100 εκατ. ευρώ. Η καλή της πορεία φαίνεται ότι ωθεί τους μετόχους της να επενδύσουν περισσότερα στην εγχώρια αγορά. Το μερίδιο της ΑΒ Βασιλόπουλος στην αγορά του κλάδου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της, είναι γύρω στο 24%. Πέρυσι η εταιρεία ενίσχυσε κατά 27 καταστήματα το δίκτυό της, το οποίο στα τέλη του 2014 αριθμούσε συνολικά 308 σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα, έναντι 281 στο τέλος του 2013.

σελφ σερβις (T. 450)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION