σελφ σερβις - 2018: Το «γιατί» και το «πώς» της ανάπτυξης των πωλήσεων του κλάδου

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

2018: Το «γιατί» και το «πώς» της ανάπτυξης των πωλήσεων του κλάδου

26 Φεβρουαρίου 2019 | 09:27 Γράφει ο Νικόλας   Παπαδημητρίου Topics: Πωλήσεις

Η στατιστική των πωλήσεων κρύβει πολύ περισσότερα απ’ όσα δηλώνουν τα ποσοστά της. Η γλώσσα των ποσοστών –ανέκαθεν πρόσφορη στην εντυπωσιοθηρία– άλλοτε «μεταφράζει» την πραγματικότητα, αγνοώντας την ιστορικότητα, την ποικιλία και τις αντιφάσεις της, κι άλλοτε την «παραφράζει» υπό το πρίσμα σκοπιμοτήτων, ψυχολογικών προδιαθέσεων, προσδοκιών κοκ.

Εμείς απλώς δώσαμε την ευκαιρία να την ερμηνεύσουν για λογαριασμό του αναγνώστη μας, ακροθιγώς έστω, τρία έγκριτα πρόσωπα, συσχετίζοντάς την με τις τάσεις της οικονομίας και της ζήτησης, όπως και με τις εξελίξεις στο σεισμογενές πεδίο της επιχειρηματικής συγκεντροποίησης. Πρόκειται αφενός για τους πλέον ειδήμονες, ειδικούς αναλυτές, κ. Παναγιώτη Μπορέτο, εμπορικό διευθυντή και αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της IRI Hellas, και κ. Αλέξανδρο Φλώρο, διευθυντή Υπηρεσιών Λιανεμπορίου της Nielsen Hellas για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, και αφετέρου τον κ. Κώστα Μαχαίρα, πρόεδρο του ΙΕΛΚΑ. Οι δύο πρώτοι αναλύουν την ανάπτυξη του κλαδικού τζίρου το 2018, αναδεικνύοντας ενδιαφέροντες παραμέτρους για τη νηφάλια στάθμισή της, βάσει των διαφορετικών ορισμών και μεθοδολογικών εργαλείων της εταιρείας του ο καθένας, πράγμα που πρέπει να λάβει υπόψη του ο αναγνώστης, ενώ ο τρίτος αποτιμά το αποτύπωμά της, προβλέποντας τις μακροπρόθεσμες τάσεις της και επισημαίνοντας το δέον γενέσθαι για το μάνατζμεντ των κλαδικών δικτύων πωλήσεων.

Διαβάστε τις συνεντεύξεις εδω:

σελφ σερβις (T. 491)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION