σελφ σερβις - Προϊόντα δουλεμπορίου στα ράφια μεγάλων αλυσίδων του Η.Β.

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Προϊόντα δουλεμπορίου στα ράφια μεγάλων αλυσίδων του Η.Β.

20 Σεπτεμβρίου 2019 | 16:48 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: Διεθνή

Θύματα δουλεμπόρων ήταν εργαζόμενοι σε προμηθευτικές εταιρείες-συνεργάτες ορισμένων από τις πιο γνωστές αλυσίδες λιανεμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αποκάλυψε τον περασμένο Ιούλιο η κυριακάτικη έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Times.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την εξάρθρωση μιας από τις μεγαλύτερες σπείρες δουλεμπορίου που δρουν στη χώρα. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι σύγχρονοι δούλοι υποχρεούνταν να εργάζονται με ελάχιστα χρήματα ή χωρίς καθόλου αμοιβή. Κάποιοι από αυτούς είχαν ως αντικείμενο εργασίας τη συλλογή και τυποποίηση κρεμμυδιών σε μια συγκεκριμένη φάρμα, ιδιοκτησίας ομίλου παραγωγής φρέσκων προϊόντων, ο οποίος έχει ως πελάτες, μεταξύ άλλων, τις αλυσίδες Waitrose, Marks & Spencer, Sainsbury’s, Tesco and Asda.

Όπως ομολόγησαν οι φυλακισθέντες-μέλη της σπείρας, είχαν υπό τον έλεγχό τους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους, καταφέρνοντας να συγκεντρώνουν πάνω από 2 εκατ. λίρες Αγγλίας. Αυτό σημαίνει πως κάποια από τα θύματα αμείβονταν με ποσό κάτω της μισής λίρας ανά ώρα εργασίας.

σελφ σερβις (T. 497)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Απορρυπαντικά ρούχων & προϊόντα οικιακού καθαρισμού: Η πανδημία έδωσε ώθηση στις πωλήσεις

Η πανδημία ώθησε σε πρωτοφανή άνοδο τις αγορές των προϊόντων οικιακού καθαρισμού και απολύμανσης, φέρνοντας απρόσμενα ανάπτυξη τζίρου σε μια υπερ-ώριμη κατηγορία προϊόντων, που κινείται από χρόνια στις ράγιες του promotion. Ανοδικά ωθήθηκαν και οι πωλήσεις των απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων και πιάτων. Οι νέες συνήθειες της σχολαστικής καθαριότητας αναμένεται ότι θα εξακολουθήσουν να διαμορφώνουν τάση και μετά την κρίση στη δημόσια υγεία, ενόσω το δεύτερο κύμα της φαίνεται ότι ανανεώνει τη «χρ...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION