σελφ σερβις - Δωρεάν παράδοση OTC από Costco μέσω Instacart

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Δωρεάν παράδοση OTC από Costco μέσω Instacart

20 Νοεμβρίου 2019 | 12:52 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Online,Διεθνή

Η αλυσίδα Costco και η πλατφόρμα Instacart ξεκίνησαν συνεργασία για την πιλοτική παράδοση παραγγελιών, οι οποίες αφορούν φαρμακευτικά προϊόντα που δεν απαιτούν συνταγογράφηση, εντός μιας ώρας.

Η υπηρεσία προσφέρεται αρχικά σε συγκεκριμένες περιοχές (Ουάσιγκτον και Καλιφόρνια) και η παράδοση γίνεται στο σπίτι του παραλήπτη ή στο γραφείο του. Οι πελάτες της αλυσίδας που έχουν ηλικία άνω των 18 ετών ή είναι μέλη του Instacart μπορούν να παραλάβουν τα προϊόντα τους χωρίς χρέωση, για αγορές άνω των 35 δολαρίων.

Η νέα αυτή συνεργασία θεωρείται πως θα βοηθήσει την Costco να ανταγωνιστεί τις δύο επιχειρήσεις που ήδη προσφέρουν αντίστοιχη υπηρεσία, την Amazon και τη Walmart. Η Amazon δραστηριοποιήθηκε στον συγκεκριμένη τομέα το 2018, εξαγοράζοντας τη start-up Pillpack, που είχε ως αντικείμενο την online πώληση ειδών φαρμακείου, με εξειδίκευση στις χρόνιες παθήσεις, ενώ η Walmart προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης ειδών OTC σε ορισμένες περιοχές.

Η νέα συνεργασία εντείνει τον ανταγωνισμό και με τις μεγάλες επιχειρήσεις φαρμακείων, όπως η Walgreens, που δραστηριοποιούνται σε έναν κλάδο ο οποίος εκτιμάται πως στις ΗΠΑ φθάνει τα 300 δισ. δολάρια και αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω, δημιουργώντας ευκαιρίες για το σύνολο του λιανεμπορίου.

σελφ σερβις (T. 499)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Αγορές στα σούπερ μάρκετ: Τρεις σημαντικές αλλαγές που έφεραν πανδημία & lockdown In

Η πανδημία του COVID-19 και το επακόλουθο lockdown επηρέασαν πολλές πτυχές της καθημερινότητας των καταναλωτών, ανάμεσα τους και τον τρόπο που αγοράζουν τρόφιμα και γενικά τα είδη παντοπωλείου. Στο πλαίσιο των κυλιόμενων ερευνών του ΙΕΛΚΑ για την πανδημία (έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 7 κύματα της έρευνας) αναγνωρίστηκαν διάφορες αλλαγές που αφορούν την επίσκεψη των καταστημάτων, τη διαδικασία επιλογής προϊόντων, ακόμα και τις διατροφικές συνήθειες.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION