σελφ σερβις - Ανάπτυξη του online λιανεμπορίου στην Ευρώπη

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Ανάπτυξη του online λιανεμπορίου στην Ευρώπη

20 Δεκεμβρίου 2019 | 12:15 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Online,Διεθνή

Το ecommerce είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κανάλι λιανεμπορίου στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Centre for Retail Research, οι συνολικές πωλήσεις e-commerce στη Δ. Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία και Ισπανία) ήταν το 2015 152,2 δισ. λίρες, το 2019 αναμένεται να ανέλθουν σε 223,42 δισ. λίρες (+47,5%) και για το 2020 προβλέπεται πως θα φθάσουν τα 249 δισ. λίρες.

Σε αυτές τις έξι χώρες, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι online πωλήσεις εκτιμάται πως θα κατακτήσουν το 2019 μερίδιο 10,8%, κατά μέσο όρο, με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία να έχουν την ισχυρότερη συμμετοχή (πραγματοποίησαν το 2018 το 85,6% του συνολικού ecommerce τζίρου στη Δ. Ευρώπη). Η Βρετανία κατέχει την 1η θέση σε ό,τι αφορά το μερίδιο της online δραστηριότητας στο σύνολο των πωλήσεων, με πρόβλεψη για αύξησή του από 17,8% το 2018 σε 19% το 2019.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία αφορούν πωλήσεις λιανεμπορίου, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται τα τυχερά παιχνίδια, η μαζική εστίαση (fast food), οι πωλήσεις οχημάτων και ανταλλακτικών, τα εστιατόρια casual dinning, τραπεζικά και ασφαλιστικά προϊόντα. Το Κέντρο Έρευνας Λιανεμπορίου (CRR) πραγματοποιεί έρευνες το online λιανεμπόριο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με δείγμα πάνω από 5.000 καταναλωτές σε κάθε χώρα, αλλά και επιχειρήσεις που πραγματοποιούν άνω του 20% των συνολικών πωλήσεων.

σελφ σερβις (T. 500)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Νερό με έξτρα γεύση & ενέργεια: Μια πολλά υποσχόμενη ομάδα προϊόντων σε «ανάποδους» καιρούς

Τους τελευταίους μήνες η μικρή αγορά των βιταμινούχων και των ανθρακούχων εμφιαλωμένων νερών γνωρίζει ραγδαία άνοδο. Η πανδημία και η επιθυμία για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής φαίνεται πως ευνοούν την τάση, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσεται και στη χώρα μας η ζήτηση των βιταμινούχων νερών ή των νερών με φυσικά αρώματα, έξτρα γεύση και ενέργεια. Εάν δεν υπήρχε η δυσμενέστατη συγκυρία για τον τουρισμό και το ho.re.ca., οι προοπτικές της θα ήταν θριαμβικές…

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION