σελφ σερβις - Η Tesco Ιρλανδίας αξιοποιεί ενέργεια από πλεόνασμα τροφίμων

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Η Tesco Ιρλανδίας αξιοποιεί ενέργεια από πλεόνασμα τροφίμων

25 Ιουνίου 2020 | 13:42 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή,Ε.Κ.Ε.

Η Tesco γίνεται η πρώτη λιανεμπορική επιχείρηση της Ιρλανδίας που αγοράζει ενέργεια που παράγεται με την αξιοποίηση του πλεονάσματος τροφίμων των καταστημάτων της.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, η Tesco Ιρλανδίας συνεργάζεται με την Green Generation, για να μειώσει κατά 1.200 τόνους ανά έτος τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακος, αξιοποιώντας καινοτόμες λύσεις αειφορίας. Η συνεργασία υποστηρίζεται από τη Gas Networks Ireland, τη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης φυσικού αερίου της χώρας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που προϋποθέτει αλλαγές στη διαχείριση των τροφίμων σε επίπεδο καταστήματος, προβλέπεται πως θα παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία έξι εκ των καταστημάτων που διαθέτει η αλυσίδα στην Ιρλανδία. Σημειώνεται πως η αλυσίδα είναι η πρώτη και η μόνη στην Ιρλανδία που δημοσιεύει στοιχεία απωλειών τροφίμων πιστοποιημένα από ανεξάρτητο φορέα. Έχει καταφέρει δε από το 2009 να μηδενίσει τις ποσότητες τροφίμων που κατέληγαν σε χωματερές. Στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας, η Green Generation θα επεξεργάζεται τα τρόφιμα που περισσεύουν και δεν δωρίζονται στη FoodCloud, τον φορέα που από το 2014 συνεργάζεται με την αλυσίδα και προσφέρει τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη, ή διοχετεύονται σε άλλες πρωτοβουλίες.

Η Tesco θα αγοράζει το παραγόμενο φυσικό αέριο, μέσω του προμηθευτή της Naturgy, υιοθετώντας την προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας, ώστε να μειώσει το ανθρακικό της αποτύπωμα, δηλαδή το σύνολο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται λόγω της λειτουργίας της.

σελφ σερβις (T. 505)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Νερό με έξτρα γεύση & ενέργεια: Μια πολλά υποσχόμενη ομάδα προϊόντων σε «ανάποδους» καιρούς

Τους τελευταίους μήνες η μικρή αγορά των βιταμινούχων και των ανθρακούχων εμφιαλωμένων νερών γνωρίζει ραγδαία άνοδο. Η πανδημία και η επιθυμία για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής φαίνεται πως ευνοούν την τάση, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσεται και στη χώρα μας η ζήτηση των βιταμινούχων νερών ή των νερών με φυσικά αρώματα, έξτρα γεύση και ενέργεια. Εάν δεν υπήρχε η δυσμενέστατη συγκυρία για τον τουρισμό και το ho.re.ca., οι προοπτικές της θα ήταν θριαμβικές…

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION