σελφ σερβις - Ανάπτυξη τζίρου 15% το πρώτο εξάμηνο για τη Market In

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Ανάπτυξη τζίρου 15% το πρώτο εξάμηνο για τη Market In

24 Σεπτεμβρίου 2020 | 13:28 Γράφει ο Πλάτωνας  Τσούλος Topics: Αγορά

Με αύξηση τζίρου 15% έκλεισε φέτος το πρώτο εξάμηνο του χρόνου για τη Market In έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2019. Η εταιρεία ανεξαρτήτως της κρίσης στη δημόσια υγεία και την οικονομία προγραμματίζει φέτος την ίδρυση και λειτουργία περίπου 10-15 νέων καταστημάτων, αν και λόγω ακριβώς των σχετικών επιπτώσεων έχει κατεβάσει τον πήχη των φιλοδοξιών της από τα 20, που σχεδίαζε φέτος πριν την εκδήλωση της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση το 2020 θα είναι μια καλή χρονιά για την εταιρεία, εκτιμούν τα στελέχη της, εφόσον ο τζίρος της κινείται ανοδικά και το δίκτυό της είναι αισθητά ενισχυμένο.

Στις δύσκολη περίοδο του lockdown η Market In εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 35%-40% το Μάρτιο έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2019, σημαντική ανάπτυξη αντίστοιχα τον Απρίλιο, 10% τον Μάιο και επίσης 10% τον Ιούνιο. Ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία για τις επιδόσεις των PL προϊόντων της. Ειδικότερα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι πωλήσεις τους ενισχύθηκαν κατά 30%, ενώ σε επίπεδο εξαμήνου κατά 15%. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του χρόνου προστέθηκαν 300 νέοι κωδικοί στις σχετικές συλλογές της αλυσίδας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό του κωδικολογίου τους άνω των 2.000.

Για το δωδεκάμηνο η διοίκηση της εταιρείας αποφεύγει τις προβλέψεις, εφόσον ουδείς μπορεί να εκτιμήσει την εξέλιξη της κλαδικής αγοράς, καθώς παραμένει άγνωστη η επίδραση της πανδημίας έως τέλος του έτους, αλλά και η εξέλιξη της ύφεσης. Ωστόσο, θεωρεί σίγουρο ότι η πορεία της αλυσίδας θα είναι ανοδική, στηριγμένη και στις προγραμματισμένες επενδύσεις της στην επέκταση του δικτύου της. Ειδικότερα, η Market In ήδη έχει εγκαινιάσει ένα νέο σούπερ μάρκετ 300τμ στα Παπαδιάνικα του Νομού Λακωνίας, ένα ακόμη επίσης 300τμ, ιδιόκτητο, στην παραλία του Κάλαμου στην Αττική, ενώ έως τέλος του έτους αναμένεται η εγκαινίαση της λειτουργίας τουλάχιστον δέκα καινούργιων σούπερ μάρκετ της επωνυμίας της.

Σήμερα το δίκτυο πωλήσεων της Market In έχει στο δυναμικό της 202 σούπερ μάρκετ, εκ των οποίων τα 198 είναι εταιρικά και τα 4 franchise, που δραστηριοποιούνται με το σήμα Economy.

Η εταιρεία εξακολουθεί να «κυνηγά» τις τοπικές εξαγορές τοπικών αλυσίδων και καταστημάτων. Η τελευταία της κίνηση ήταν πέρυσι το καλοκαίρι, οπότε εξαγόρασε την αλυσίδα Βλαχοδήμου, με δίκτυο 7 καταστημάτων στην περιοχή της Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι η Market In τα τελευταία χρόνια έχει μεγαλώσει μέσω τέτοιων εξαγορών στην Κεντρική Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο. Πάντως, επί του παρόντος δεν φαίνεται να διαπραγματεύεται κάποιο σχετικό deal.

Με e-shop μέσα στο καλοκαίρι
Σημειώνεται ότι η κρίση στη δημόσια υγεία έδωσε την ευκαιρία στην εταιρεία να επιταχύνει την είσοδό της στις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Έτσι, μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να λειτουργήσει το e-shop της, με σύνδεσμο το «e-shopmarketin.gr» και ένα πλήρες μίγμα προϊόντων προς διάθεση στο κοινό. Μέσω του ψηφιακού καταστήματός της οι καταναλωτές θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα ψώνια τους, με δωρεάν διανομή για παραγγελίες άνω των 40 ευρώ. Η ακτίνα δράσης του σε πρώτη φάση θα φθάνει στα όρια της Αττικής. Οι παραγγελίες θα παραδίδονται αυθημερόν, εφόσον αποστέλλονται έως τις 12 το μεσημέρι.

Στελέχη της εταιρείας χαρακτηρίζουν «ιδιαίτερα φιλική» την πλατφόρμα του ψηφιακού της καταστήματος, το οποίο θεωρείται η φυσική συνέχεια του ψηφιακού-διαδραστικού της φυλλαδίου, το οποίο στη διάρκεια του lockdown έδινε τη δυνατότητα στον πελάτη της να παραγγέλλει με e-mail και να παραλαμβάνει τα ψώνια του εντός 48ώρου.

σελφ σερβις (T. 506)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION