σελφ σερβις - Ημερίδα ΙΕΛΚΑ: Πλαστικής σακούλας τέλος και πολυκαναλικές τάσεις

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Ημερίδα ΙΕΛΚΑ: Πλαστικής σακούλας τέλος και πολυκαναλικές τάσεις

18 Δεκεμβρίου 2017 | 12:18 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Έρευνα,Θεσμικά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη το 7ο Συνέδριο του ΙΕΛΚΑ, αφιερωμένο στο τέλος της πλαστικής σακούλας και στις πολυκαναλικές τάσεις στο λιανεμπόριο τροφίμων, με τη συμμετοχή 300 στελεχών του κλάδου και κεντρικό ομιλητή τον κ. Σωκράτη Φάμελλο, αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κ. Φάμελλος, παρουσιάζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας, υπενθύμισε την ισχύ των μέτρων από την 1η του νέου έτους, ενώ πέραν του ειδικού ανταποδοτικού τέλους της πλαστικής σακούλας αναφέρθηκε και σε άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις κυρίως γύρω από την ανακύκλωση. Στο ίδιο πλαίσιο, ο καθ. Γιώργος Δουκίδης, Επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΕΛΚΑ, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες δράσης του ΙΕΛΚΑ αναφορικά με τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας, που υποστηρίζονται ενεργά από οκτώ σημαντικές αλυσίδες του κλάδου, όπως και τα πορίσματα της έρευνας καταναλωτών του ινστιτούτου, σχετικά με τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, τις συμπεριφορές και τις προδιαθέσεις των καταναλωτών.

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Κιοσές, γενικός διευθυντής του ΙΕΛΚΑ, παρουσίασε αναλυτικά τις πολυκαναλικές τάσεις στο λιανεμπόριο τροφίμων, όπως καταγράφηκαν από τις διαφορετικές έρευνες και μελέτες του ινστιτούτου, αναφερόμενος στην κινητικότητα των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια σε διαφορετικά καταστήματα του κλάδου, λόγω των προσφορών και προωθητικών ενεργειών, στην ευκαιρία ανάπτυξης για τα σούπερ μάρκετ από την περαιτέρω διείσδυσή τους στις εξειδικευμένες αγορές τροφίμων, καθώς και στις αλλαγές των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων, που αναμένεται ότι θα επιδράσουν σημαντικά στη λειτουργία του κλάδου τα επόμενα χρόνια.

σελφ σερβις (T. 478)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: Αντίδοτο στο βραχνά της προωθητικής πίεσης η καινοτομία

Οι επιμέρους κατηγορίες της αγοράς των προϊόντων ατομικής υγιεινής παρουσιάζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις ως προς την εξέλιξη των πωλήσεών τους, οι οποίες συναρτώνται κυρίως με την αξία χρήσης των προϊόντων τους για τον καταναλωτή, εφόσον το καταναλωτικό εισόδημα εξακολουθεί να υπόκειται σε περικοπές. Ο κοινός τους τόπος είναι οι συνεχείς και έντονες προσφορές, οι οποίες οδηγούν τις κατηγορίες σε πτώση ή περιορισμό της αξίας πωλήσεων, όπως, άλλωστε, και οι καινοτομίες, στις οποίες διακρίνονται ...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION