σελφ σερβις - Το WhatsApp λανσάρει ψηφιακές πληρωμές στη Βραζιλία

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

Το WhatsApp λανσάρει ψηφιακές πληρωμές στη Βραζιλία

4 Σεπτεμβρίου 2020 | 11:28 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: Mobile,News,Διεθνή

Η Βραζιλία γίνεται η πρώτη χώρα που δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα μέσω της εφαρμογής WhatsApp (ιδιοκτησίας Facebook).

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση, το WhatsApp έχει πάνω από 120 εκατομμύρια χρήστες στη Βραζιλία και πλέον μπορούν να το χρησιμοποιούν ως μέσο αποστολής και αποδοχής χρημάτων μεταξύ φίλων και οικογένειας, πραγματοποίησης αγορών ή πληρωμών σε τοπικές επιχειρήσεις. Ο πελάτης πληρώνει μέσω WhatsApp, αλλά η διαχείριση των πληρωμών γίνεται μέσω Facebook Pay και του εξωτερικού συνεργάτη Cielo. Οι χρήστες δίνουν τα στοιχεία των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών τους μέσω των αντίστοιχων τραπεζών, τα οποία, μετά την πιστοποίησή τους, αποθηκεύονται στην εφαρμογή για τις μελλοντικές τους συναλλαγές.

Οι τράπεζες που συνεργάζονται προς το παρόν με το εγχείρημα είναι τρεις, οι Banco do Brasil, Nubank και Sicredi. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται σε ένα chat box, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν την πορεία των συναλλαγών και να δουν το ιστορικό προηγούμενων ενεργειών. Η χρήση της εφαρμογής είναι δωρεάν (χωρίς πρόσθετες χρεώσεις για τους χρήστες). Όμως, οι επιχειρήσεις χρεώνονται με 3,33% επί του ποσού της συναλλαγής, ως διαχειριστικό κόστος.

σελφ σερβις (T. 506)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Απορρυπαντικά ρούχων & προϊόντα οικιακού καθαρισμού: Η πανδημία έδωσε ώθηση στις πωλήσεις

Η πανδημία ώθησε σε πρωτοφανή άνοδο τις αγορές των προϊόντων οικιακού καθαρισμού και απολύμανσης, φέρνοντας απρόσμενα ανάπτυξη τζίρου σε μια υπερ-ώριμη κατηγορία προϊόντων, που κινείται από χρόνια στις ράγιες του promotion. Ανοδικά ωθήθηκαν και οι πωλήσεις των απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων και πιάτων. Οι νέες συνήθειες της σχολαστικής καθαριότητας αναμένεται ότι θα εξακολουθήσουν να διαμορφώνουν τάση και μετά την κρίση στη δημόσια υγεία, ενόσω το δεύτερο κύμα της φαίνεται ότι ανανεώνει τη «χρ...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION