σελφ σερβις - Ετήσια γενική συνέλευση ΣΕΒΤ

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

Ετήσια γενική συνέλευση ΣΕΒΤ

18 Απριλίου 2017 | 10:51 Γράφει το σελφ-σέλφις  Editor Topics: News,Βιομηχανία,Τρόφιμα/Ποτά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου στην Αίγλη Ζαππείου η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒΤ, στο πλαίσιο της οποίας ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ε. Καλούσης, πρότεινε τη δημιουργία Εθνικής Βιομηχανικής Πολιτικής, που θα ενισχύει τις επενδύσεις, με ιεραρχικό ρόλο στις κλαδικές προτεραιότητες, αλλά υπό τις προϋποθέσεις ενός σταθερού οικονομικού, φορολογικού και διοικητικού περιβάλλοντος.

Επίσης, ο κ. Γ. Στουρνάρας, διοικητής της ΤτΕ, παρουσιάζοντας στοιχεία από τη δράση της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, τόνισε ότι συνεχίζει να συνιστά σταθερά μία από τις κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής μεταποίησης και βασικό μοχλό ανάπτυξης, ενώ ο κ. Θ. Γεωργακόπουλος, Editorial Director της διαΝΕΟσις, παρουσίασε μία σύνοψη ευρημάτων, σχετικά με τις απόψεις των Ελλήνων για την επιχειρηματικότητα, την οικονομία, το κράτος, τη φορολογία, αλλά και το μέλλον του τόπου.

Τέλος, ο κ. Δ. Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της MRB, παρουσίασε έρευνα με θέμα «Αντισυστημική ανθρωποκεντρικότητα», σύμφωνα με την οποία το σύνθετο καταναλωτικό τοπίο μετακινείται ταχύτατα σήμερα από τη «συστημικότητα» στην «αντισυστημικότητα», από την πελατοκεντρικότητα στην ανθρωποκεντρικότητα, από τις μάρκες στα κινήματα, από το Story Telling στο Story Sharing, από τα συμπεράσματα στις δράσεις, από το «μου αρέσει» στο «αγαπώ» και από την «τιμή» στο «ανεκτίμητο».

Εξάλλου, στο πλαίσιο της 12ης ετήσιας έκθεσης του ΙΟΒΕ για τον βιομηχανικό κλάδο τροφίμων-ποτών (2016), που γίνεται με τη σύμπραξη του ΣΕΒΤ, αναφέρεται ότι αυτός εξακολουθεί να αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και ότι μείωσε το εμπορικό έλλειμμα κατά 35% λόγω των εξαγωγικών δραστηριοτήτων του, συμβάλλοντας ιδιαίτερα στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Επίσης, τονίζεται ότι συγκριτικά με την ΕΕ ο κλάδος στην Ελλάδα καταλαμβάνει υψηλότερα ποσοστά στη μεταποίηση από άποψη αριθμού επιχειρήσεων, κύκλου εργασιών, αξίας παραγωγής, ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας και αριθμού απασχολούμενων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 2011 το ποσοστό του εργατικού δυναμικού στον τομέα τροφίμων-ποτών στο σύνολο της απασχόλησης στη μεταποίηση άγγιζε το 28%, το 2016 έφθασε το 36%.

σελφ σερβις (T. 471)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION