σελφ σερβις - Το κοινωνικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων τροφίμων

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

Το κοινωνικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων τροφίμων

8 Ιουλίου 2019 | 10:05 Γράφει ο Ευάγγελος  Καλούσης Topics: Ε.Κ.Ε.

Ευάγγελος Καλούσης

Ο ΣΕΒΤ αναγνωρίζει τη σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ως μία πρωτοβουλία που αναδεικνύει το κοινωνικό αποτύπωμα που έχουν οι επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων στη χώρα μας. Ως εκπρόσωπος του κλάδου, αναλαμβάνει την ευαισθητοποίηση των μελών του γύρω από σχετικές δράσεις, οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στο σύνολο της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και της κοινωνίας των πολιτών.

Στην Ευρώπη τα στοιχεία για τη σπατάλη τροφίμων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Η ΕΕ έχει πλέον θέσει ως βασική προτεραιότητά της τον περιορισμό της σπατάλης στα τρόφιμα και τη διανομή σε όσους τα έχουν ανάγκη. Δυστυχώς και στη χώρα μας κάθε χρόνο «χάνονται» τεράστιες ποσότητες προϊόντων τροφίμων, τη στιγμή που πολλοί συνάνθρωποί μας έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με την ανέχεια.

Στο πλαίσιο αυτό, και καθώς στις μέρες μας η συζήτηση σχετικά με τη σπατάλη των τροφίμων γίνεται ολοένα και πιο έντονη, στον ΣΕΒΤ έχουμε αναπτύξει μία μακροχρόνια συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων και κινητοποιούμε τα μέλη μας, ώστε να συμβάλουν στο έργο αλληλεγγύης της.

Οι Τράπεζες Τροφίμων λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια σε ολόκληρη την Ευρώπη για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης πρόκλησης. Στην Ελλάδα η Τράπεζα Τροφίμων ιδρύθηκε το 1995 και λειτουργεί πλέον σε τρεις πόλεις, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, ως ανεξάρτητο κοινωφελές ίδρυμα, με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση της ένδειας. Με ένα καλά οργανωμένο δίκτυο, το οποίο λειτουργεί με τη βοήθεια ιδιωτικών πρωτοβουλιών και πολλών εθελοντών, πραγματοποιεί συλλογή τροφίμων από τις βιομηχανίες τροφίμων, τηρώντας πάντα όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας. Αυτά τα προϊόντα στη συνέχεια διοχετεύονται σε κοινωνικούς φορείς και σχετικές δράσεις, που έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν (συστηματική συνεργασία με 148 συσσίτια & ιδρύματα).

Από το ξεκίνημά της, ο ΣΕΒΤ στηρίζει το έργο της Τράπεζας Τροφίμων, καθώς ο σκοπός της είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ελληνική βιομηχανία τροφίμων & ποτών. Όλα αυτά τα χρόνια, περισσότερες από 550 επιχειρήσεις του κλάδου μας έχουν διαθέσει και συνεχίζουν να διαθέτουν τα προϊόντα τους, συνδράμοντας ουσιαστικά στο δίκτυο φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης της Τράπεζας, χτίζοντας παράλληλα σχέσεις εμπιστοσύνης και μία αποτελεσματική συνεργασία, προς όφελος χιλιάδων συνανθρώπων μας. Η εμπειρία μας όλο αυτό το διάστημα έχει αποδείξει ότι μία συντονισμένη και καλά οργανωμένη προσπάθεια μπορεί να κάνει τη διαφορά, ώστε περισσότεροι συνάνθρωποί μας που χρειάζονται βοήθεια να έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη διατροφής και ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.

Επιπλέον, στον ΣΕΒΤ προβάλουμε μέσα από μία ειδική θεματική ενότητα στην ιστοσελίδα μας (τα Νέα των Μελών http://www.sevt.gr/gr/news-members), σχετικές δράσεις των εταιρειών μελών μας, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες που γίνονται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις του κλάδου συστηματικά σε αυτόν τον τομέα.

σελφ σερβις (T. 495)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION