σελφ σερβις - ΕΦΕΤ: Οδηγός προφύλαξης από τον Covid -19 για τη βιομηχανία

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

ΕΦΕΤ: Οδηγός προφύλαξης από τον Covid -19 για τη βιομηχανία

25 Ιουνίου 2020 | 12:52 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Βιομηχανία,Τρόφιμα/Ποτά

Οδηγό πρακτικών οδηγιών προφύλαξης από τον Covid-19 εξέδωσε ο ΕΦΕΤ και τον απεύθυνε, με τη συνεργασία του ΣΕΒΤ, στη βιομηχανία τροφίμων, επισημαίνοντας τη δυνατότητά της να αναπροσαρμόζει τα υφιστάμενα δομημένα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας που διαθέτει, προκειμένου να αντιμετωπίσει και τους κινδύνους της πανδημίας.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται στον οδηγό, είναι η αποφυγή του συγχρωτισμού στον εργασιακό χώρο, η εξ αποστάσεως εργασία, η διαμόρφωση προγράμματος σταδιακής προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων, η αποφυγή των ανελκυστήρων, η μέριμνα για επαρκή αερισμό όλων των χώρων κ.ά.

Εξάλλου, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 4, του ν.2741/1999 (ΦΕΚ 199/Α/1999) και του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/625, εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 127/24.04.2020 απόφαση της διοίκησής του, με την οποία τίθεται σε ισχύ η διαδικασία ένταξης εργαστηρίων στο «Μητρώο Εργαστηρίων Επισήμου Ελέγχου Τροφίμων συνεργαζόμενων με τον ΕΦΕΤ». Σύμφωνα με αυτήν, εργαστήρια του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα, που δεν έχουν συνεργαστεί προηγουμένως με τον ΕΦΕΤ, αλλά δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων ή υλικών που προορίζονται να έλθουν σε επαφή με τρόφιμα, μπορούν κατόπιν αίτησής τους να καταχωριστούν στο εν λόγω μητρώο.

σελφ σερβις (T. 505)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Νερό με έξτρα γεύση & ενέργεια: Μια πολλά υποσχόμενη ομάδα προϊόντων σε «ανάποδους» καιρούς

Τους τελευταίους μήνες η μικρή αγορά των βιταμινούχων και των ανθρακούχων εμφιαλωμένων νερών γνωρίζει ραγδαία άνοδο. Η πανδημία και η επιθυμία για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής φαίνεται πως ευνοούν την τάση, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσεται και στη χώρα μας η ζήτηση των βιταμινούχων νερών ή των νερών με φυσικά αρώματα, έξτρα γεύση και ενέργεια. Εάν δεν υπήρχε η δυσμενέστατη συγκυρία για τον τουρισμό και το ho.re.ca., οι προοπτικές της θα ήταν θριαμβικές…

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION