σελφ σερβις - ΣΕΒΤ: Στόχος η βιωσιμότητα και η κυκλική οικονομία

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

ΣΕΒΤ: Στόχος η βιωσιμότητα και η κυκλική οικονομία

25 Ιουνίου 2020 | 13:23 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Βιομηχανία,Βιωσιμότητα

Ο ΣΕΒΤ, επιδιώκοντας ουσιαστικό ρόλο στην μετάβαση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία, αναλαμβάνει δράσεις, με πιο σημαντικές, πρώτον, τη λειτουργία της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αειφορίας, με σκοπό τη συζήτηση και τη διαχείριση των σύγχρονων περιβαλλοντικών θεμάτων που αφορούν τη βιομηχανία του κλάδου, καθώς και την ανάδειξη των «πράσινων» τεχνολογιών.

Δεύτερον, τη διεξαγωγή έρευνας μεταξύ των μελών του για την αποτύπωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων. Τρίτον, τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά έργα, όπως το CIRCforBIO, που αποκοπεί στη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, μέσω της αξιοποίησης των οικιακών αποβλήτων, όπως και αυτών των βιομηχανιών του κλάδου, για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

Και τέταρτον, την υποστήριξη του έργου της Τράπεζας Τροφίμων, μέσω της συμμετοχής των μελών του ΣΕΒΤ στο πρόγραμμά της κατά της σπατάλης των τροφίμων. «Απώτερος στόχος της βιομηχανίας τροφίμων είναι η μετάβαση προς την κυκλική οικονομία για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων διατροφής, με βελτιωμένα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και προστιθέμενη αξία, που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των καταναλωτών», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒΤ, που εκδόθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

σελφ σερβις (T. 505)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Νερό με έξτρα γεύση & ενέργεια: Μια πολλά υποσχόμενη ομάδα προϊόντων σε «ανάποδους» καιρούς

Τους τελευταίους μήνες η μικρή αγορά των βιταμινούχων και των ανθρακούχων εμφιαλωμένων νερών γνωρίζει ραγδαία άνοδο. Η πανδημία και η επιθυμία για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής φαίνεται πως ευνοούν την τάση, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσεται και στη χώρα μας η ζήτηση των βιταμινούχων νερών ή των νερών με φυσικά αρώματα, έξτρα γεύση και ενέργεια. Εάν δεν υπήρχε η δυσμενέστατη συγκυρία για τον τουρισμό και το ho.re.ca., οι προοπτικές της θα ήταν θριαμβικές…

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION