σελφ σερβις - ΕΑΣΕ-ICAP: Επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσμικά

ΕΑΣΕ-ICAP: Επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος

26 Μαΐου 2020 | 14:20 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Βιομηχανία,Έρευνα,Λιανεμπόριο,Οικονομία

Ο δείκτης του οικονομικού κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως διαμορφώθηκε από τις απαντήσεις 2.540 διευθυνόντων συμβούλων και γενικών διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων στη σχετική τριμηνιαία έρευνα της ΕΑΣΕ, με τη συνεργασία της ICAP, επιδεινώθηκε σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας, ενόσω οι εννιά στους δέκα δήλωσαν ότι η νόσος θα έχει υψηλού επιπέδου αρνητική επίδραση στην οικονομία.

Ειδικότερα, ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στη χώρα κατήλθε στις 187 μονάδες από 267 το προηγούμενο τρίμηνο. Το ποσοστό των CEOs που εκτίμησαν βελτίωση μειώθηκε σε 38% έναντι 77% το προηγούμενο τρίμηνο. Αντίθετα αυξήθηκε από 2% το προηγούμενο τρίμηνο σε 42% το ποσοστό όσων δήλωσαν την πεποίθησή τους για επιδείνωση, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Έτσι, ο γενικός δείκτης πρόβλεψης ένα έτος μετά μειώθηκε δραματικά στις 122 μονάδες έναντι 263 μονάδων το προηγούμενο τρίμηνο, αποτυπώνοντας την αβεβαιότητα των CEOs για τη μελλοντική κατάσταση της οικονομίας και των επιχειρήσεων που διοικούν. Το ποσοστό των CEOs που εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι καλύτερη το επόμενο έτος μειώθηκε σε 19% έναντι 94% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το 61% των CEOs δήλωσαν ότι θα είναι χειρότερη. Ας σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αβεβαιότητας, ποσοστό 12% των CEOs δεν πραγματοποίησαν πρόβλεψη για το επόμενο έτος.

σελφ σερβις (T. 504)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Αγορές στα σούπερ μάρκετ: Τρεις σημαντικές αλλαγές που έφεραν πανδημία & lockdown In

Η πανδημία του COVID-19 και το επακόλουθο lockdown επηρέασαν πολλές πτυχές της καθημερινότητας των καταναλωτών, ανάμεσα τους και τον τρόπο που αγοράζουν τρόφιμα και γενικά τα είδη παντοπωλείου. Στο πλαίσιο των κυλιόμενων ερευνών του ΙΕΛΚΑ για την πανδημία (έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 7 κύματα της έρευνας) αναγνωρίστηκαν διάφορες αλλαγές που αφορούν την επίσκεψη των καταστημάτων, τη διαδικασία επιλογής προϊόντων, ακόμα και τις διατροφικές συνήθειες.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION