σελφ σερβις - Η Ελλάδα έτοιμη να αναδειχθεί ως διεθνές εμπορευματικό κέντρο

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του σελφ σέρβις και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπηρεσίες

Η Ελλάδα έτοιμη να αναδειχθεί ως διεθνές εμπορευματικό κέντρο

21 Νοεμβρίου 2017 | 13:24 Γράφει το σελφ-σέλφις  Team Topics: News,Έρευνα

Ο κλάδος μεταφορών και logistics αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος, πλούτου, θέσεων εργασίας και κύρους για την Ελλάδα, καθώς αντιπροσωπεύει το 10,85% του ΑΕΠ και ανέρχεται σε 19,8 δισ. ευρώ, ενώ επενδύει σημαντικά και επεκτείνει διαρκώς το εκτόπισμά του, αναφέρεται σε σχετική μελέτη της ΕΥ και της εκδοτικής εταιρείας o.mind Creatives (περιοδικό Supply Chain & Logistics).

Στη μελέτη αποτυπώνονται αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν στα ναυτιλιακά και ναυτικά logistics, τις οικονομικές επιδόσεις της ελληνικής αγοράς των logistics, τις οδικές, σιδηροδρομικές και τις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές, καθώς και την υποστήριξη του δημόσιου τομέα στον κλάδο. Επίσης, ακτινογραφείται συνολικά το δυναμικό του κλάδου, ενώ αναλύονται τα πλεονεκτήματά του και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Επισημαίνεται δε ότι στόχος κι επιθυμία των φορέων του κλάδου είναι να δομηθεί μια εθνική στρατηγική, που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε νοτιοανατολική πύλη logistics της Ευρώπης, ώστε να εξυπηρετεί όλο και περισσότερο διεθνές φορτίο (transit hub), αναπτύσσοντας όλες τις δυνατότητές της και παρέχοντας ποικίλες υποστηρικτικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (ανασυσκευασία, μερική μεταποίηση κ.λπ.).

Σχολιάζοντας τις διαπιστώσεις της μελέτης, οι κ. Θάνος Μαύρος, εταίρος της ΕΥ Ελλάδος και επικεφαλής του τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Λειτουργιών της ΕΥ Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και Γιάννης Πιέρρος, εταίρος της ΕΥ Ελλάδος και επικεφαλής του τομέα Μεταφορών ΕΥ Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, επισημαίνουν: «Η Ελλάδα πλέον πληροί τις προϋποθέσεις και μπορεί να πρωταγωνιστήσει ως διεθνές εμπορευματικό κέντρο. Οι υποδομές της έχουν αναπτυχθεί, οι απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε όλα τα κύρια μέσα διατροπικών μεταφορών, οι ικανότητες και η γνώση υπάρχουν. Ο στόχος η χώρα να καθιερωθεί ως διεθνές εμπορευματικό κέντρο είναι πλέον ορατός».

σελφ σερβις (T. 477)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION